Γιώργος Τσανάκας

Ο αρτίστας βρήκε τον ρόλο του και ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα φινάλε πρόκληση!

Το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού εντυπωσιάζει, όπως και ο τρόπος που επιδρά στα παιχνίδια του ο Γιόβετιτς. Ωστόσο, η Λαμία αποτελεί ήδη παρελθόν και η πρόκληση είναι τεράστια πλέον για τους ερυθρόλευκους.

Πώς αλλάζουν οι καιροί… Στο γήπεδο που ξεκίνησε το 2024 με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και με την χειρότερη φετινή του εμφάνιση, εκεί όπου έχασε με 1-0 από τη Λαμία και θα μπορούσε το σκορ να είναι μεγαλύτερο βάσει της εικόνας του αγώνα.

Στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας την Κυριακή το απόγευμα, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε πως είναι στην καλύτερη κατάσταση από κάθε άλλη ομάδα της πρώτης εξάδας. Επιβεβαίωσε τη βελτίωση που έχει στην εικόνα του και την πρόοδό του συνολικά με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο. Το πέρασμα ήταν επιβλητικό και αναίμακτο, όπως ακριβώς ήθελε ο Βάσκος πριν τη Φενέρμπαχτσε. Με μια φυσιολογική ενδεκάδα, η οποία είχε φρεσκάδα μεσοεπιθετικά με Όρτα, Γιόβετιτς, Ζέλσον και Μασούρα, αλλά και στην άμυνα με Άμπι, Ρίτσαρντς.

Και οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ξεκάθαρο πως είχαν τη σωστή νοοτροπία σε ένα ακόμη παιχνίδι, αλλά και τον Γιόβετιτς για δεύτερο σερί ματς σε μεγάλη ημέρα. Λειτουργώντας όπως με τον Άρη, αφού κινούνταν στα μεσοδιαστήματα και έφερνε ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα, έφτιαχνε τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Με ένα απόλυτο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο είχε γκολ, κερδισμένο πέναλτι και… ασίστ στο αυτογκόλ, αποτελώντας έναν τεράστιο εφιάλτη για τους παίκτες της Λαμίας.

Ο «Γιο-γιο» είναι ένας τρομερά ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει σκοράρει στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ένας αρτίστας που έψαχνε τον χώρο, τον χρόνο και τον ρόλο του στον Ολυμπιακό, αλλά δεν τον είχαν βοηθήσει οι προκάτοχοι του Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος είναι ξύπνιος και ξέρει να διαχειρίζεται το ρόστερ του, πόσω μάλλον μια τεράστια προσωπικότητα που θα του φανεί χρήσιμη στην τελική ευθεία της σεζόν. Διότι με το πρόσωπο που δείχνει επί των ημερών του 63χρονου προπονητή ο Μαυροβούνιος, δηλώνει παρών για το ματς της Πέμπτης.



Ως αντί-Ποντένσε, αφού μέχρι και πριν τα τρία τελευταία παιχνίδια, χρησιμοποιούνταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Η αλήθεια είναι πως όσο οξύμωρο μοιάζει να του αλλάξεις θέση όταν στο «10» κάνει… παπάδες, τόσο δύσκολο είναι να τον βγάλεις από την ενδεκάδα από τη στιγμή που είναι σε τέτοια κατάσταση. Με τον Φορτούνη να παίρνει το πλάτος από τα δεξιά παρέα με τον Ροντινέι, τον «Γιο-γιο» να κλείνει διαρκώς σαν κρυφός φορ στο πλάι του Ελ Κααμπί και τον Όρτα να… αριστερίζει, όπως κάνει στο 4-3-3 του Μεντιλίμπαρ. «Κουμπώνει» σε πολλές θέσεις ο Γιόβετιτς, αρκεί να βοηθά και στο ανασταλτικό κομμάτι, όπως είπε και ο προπονητής του. Διότι κόντρα στους Τούρκους, θα βρει υπερβολικούς χώρους για να δράσει, αλλά θα έχει και απαιτητικό έργο στο μαρκάρισμα του Οσάγι-Σάμουελ.

Φυσικά, ο Ολυμπιακός έχει την ευλογία να διαθέτει στο ρόστερ του παίκτες υψηλής ποιότητας και ποδοσφαιρικού IQ. Ένας εξ αυτών είναι ο Ζέλσον Μάρτινς, ο οποίος εφόσον είναι υγιής θα κάνει εκπληκτικά πράγματα. Ας σκεφτεί-φανταστεί κανείς τους Πειραιώτες να διαθέτουν του χρόνου στα άκρα τους τους Ποντένσε-Ζέλσον, στην κορυφή τον Ελ Κααμπί και πίσω τους την «Αγία Τριάδα» των Έσε-Τσικίνιο-Όρτα. Μ-Α-Γ-Ε-Ι-Α! Μέχρι, βέβαια, τότε υπάρχουν άλλα…

Οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν πίσω τους άλλη μια καλή εμφάνιση, με την οποία επιβεβαίωσαν πως βρίσκονται σε εξαιρετικό μομέντουμ. Στο κατάλληλο σημείο, πριν τα δύο κομβικά και συνάμα ιστορικά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Παράλληλα, βρίσκονται μπροστά σε ένα φινάλε πρόκληση. Διότι η σεζόν έχει δεδομένα 8 παιχνίδια, τα οποία μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 11. Και, πλέον, όλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, αν το σκεφτεί κανείς. Τι χρειάζονται; Απλό είναι, αλλά σαφώς όχι και το πιο εύκολο πράγμα. Ψάχνει το 6/6 στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, το οποίο μοιάζει απίθανο να μην του δώσει τον τίτλο.



Αυτό το σενάριο, του δίνει πρωτάθλημα και δεν νοιάζεται για κανένα άλλο αποτέλεσμα. Αλλά, παιχνίδι με παιχνίδι. Το είχε πει ο Μεντιλίμπαρ, άλλωστε, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο ίδιος το γνωρίζει καλά, διότι έχει το DNA του μαχητή. Το έχει αποδείξει σε σχεδόν δύο μήνες στους Πειραιώτες. Δεδομένα, πάντως, θα το παλέψουν οι… καμικάζι του «στρατηγού» και όπου βγει. Και ας έχουν τρέξει να τους τελειώσουν όλοι ήδη αρκετές φορές μέσα στη σεζόν. Ακόμη και μια εβδομάδα πριν, όταν έχασε όπως έχασε στην «OPAP Arena». Βιάστηκαν…

ΥΓ. Ο Άμπι έχει εκπληκτικά προσόντα. Δουλειά, χαμηλά το κεφάλι όπως κάνει άλλωστε και ο Ολυμπιακός θα έχει στόπερ για πολλά χρόνια. Ο Ρίτσαρντς δε, είναι παίκτης… άλλου επιπέδου. Βλέπετε πως όσο βρίσκει ρυθμό, τόσο καλύτερος θα γίνεται και χτυπά την πόρτα της ενδεκάδας στα μεγάλα ματς που ακολουθούν.

ΥΓ 2. Άψογη διαχείριση του Μεντιλίμπαρ που ξεκούρασε Κάρμο, Φορτούνη, Τσικίνιο, Ορτέγκα, ενώ έδωσε ανάσες και σε Ροντινέι, Ελ Κααμπί και Ρέτσο. Μόνο ο Έσε δεν βγήκε καθόλου, αλλά αντέχει το «πίτμπουλ». Άλλωστε μετά το πρώτο παιχνίδι με τη Φενέρ, θα έχει χρόνο ως τη ρεβάνς.

ΥΓ 3. Ρε αλήτη Ελ Αραμπί, τι καψούρα είσαι...

ΥΓ 4. Θα τα πούμε σύντομα και για τη Φενέρμπαχτσε, η οποία έχει μπόλικα ζητήματα και υπάρχει ο τρόπος για να γίνει η ζημιά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x